Tric - caine Brankundit

Tric - caine Brankundit

Nume Tric - Prenume - Treci-la-loc, ocupatie: bete, multe bete cu cat mai multe cu atat mai bine - cam asa s-ar prezenta el daca ar putea.
Pe Tric il iubim ca-i al nostru- o data si pentru ca-i un viteaz de doua ori. Am stiut ca-i al nostru dinainte de a-l fi vazut. Imi amintesc discutia cu al meu om: "... auzi, cica pe 1 iunie a fatat. Mai sunt doi bicolori, si unul tric-olor; ne intreaba care-i al nostru"... am raspuns amandoi fara sa stam pe ganduri. Si la vreo cateva zile l-am vazut intr-o poza- mic cat o palma. Pe cand facea o luna l-am luat acasa. Nici macar un moment nu a chitcait a dor de mama, ori de frati; ne-a indragit din prima clipa, si niciun moment nu a ezitat sa ne iubeasca. 

Pe cand avea vreo 4 luni, s-a imbolnavit subit. Am zburat de urgenta la veterinar; si pe cand inca trageam sperante, ni se comunica, cum ca sansele sunt minime spre nule, ca de fapt vorbim despre tetanos, capatat in urma unei raniri prin zgariere la picior, si ca-i cam tardiv... Solutia: eutanasierea. Mai tin minte ca n-am putut verbaliza acest cuvant, de parca nici nu ar fi vrut sa iasa din a mea minte sau gura. "EXCLUS! Cainele asta va trai!" atat am spus si asta am simtit. Eram in ultimul trimestru de sarcina, nasterea Grauntei noastre se apropia si cumva stiam ca relatia dintre cei doi avea sa dainuiasca mult timp... mult -mult timp. Au urmat drumuri zilnice la veterinar, nopti nedormite- vegheate de lumanari ori alta lumina difuza (asa cum se recomanda la aceasta afectiune), lacrimi de-ale noastre, spasme dureroase de-ale lui. Dar dupa vreo saptamana de tratamet, perfuzii si sperante am izbutit impreuna; am inceput tot impreuna sa mancam si sa bem, usor - usor chiar sa alergam ca in vremurile bune. 

A trecut timpul, fiul nostru si blanosul sunt cei mai buni prieteni. Pe cand Graunta inca nu mergea, dar statea la aer in curte, era alimentat constant de Tric cu nuci, mere  viermanoase sanatoase, ori bete. Tot ce gasea prin iarba mergea sa imparta cu juniorul, iar acesta simtea o mare satisfactie, exteriorizata prin strigate si aplauze. . .

Daca ai spatiu si timp, subliniez spatiu mult si timp, si esti in cautarea unui caine, un border collie e ceea ce-ti va umple sufletul si timpul. Minunat in relationarea cu cei mici. Curajos, hotarat, entuziast. Dedicat stapanilor si atasat de persoanele pe care le cunoaste. Al nostru caine spre exemplu are prieteni... umani.  "Ce faceti, n-ati ajuns acasa? mno, bine atunci, las' ca trec sa-l vad pe Tric".  Atentie, doar pe cine cunoaste - accepta, ca altfel, cu strainii, are un mod ciudat de a relationa si ataca. E un pisicher.

Tric e un personaj marcant al familiei noastre, el e peste tot unde suntem. Prefera mereu miezul lucrurilor, supravegheaza, cantarestre, monitorizeaza, analizeaza, verifica. Iti cauta si aduce ceea ce-i ceri. El e gasitorul sef al aricilor. Pe seara in caz de vrei sa stai la o poveste cu vreun fonfanit, ii spui lui: "TRIC, UNDE-I ARICIUL?! CAUTA ARICIUL" si apoi nu se lasa pana nu-l gaseste pe tepos, ba chiar pe toata familia si te cheama bucuros de isprava. Beleaua e atunci cand ti-i gaseste in miez de noapte fara sa ii ceri, si apoi sa te tii cat scandal face; uneori e necesara o iesire in gradina in mijlocul noptii cat sa-i potolesti entuziasmul... Da, are multa- multa personalitate si face ce-i ceri, insa uneori simte ca merita sa-i faci si tu pe plac. Nimic mai adevarat, merita toata atentia si are nevoie din plin de ea. Ar mai fi multe de spus despre acest border-collie fabulos, al nostru: mananca mere, prune, iubeste nucile (ca intreg neamul Brankundit) pe care le sparge singur. Iarna trecuta a avut propria lui ladita de mere Patul de unde se autoservea zilnic constiincios si cosul lui de nuci - de unde isi lua tacticos doar cate una, ca pe niste bomboane delicate.

Cunoaste foarte multe cuvinte la care reactioneaza, danseaza in doua labe, latra pentru ati raspunde; stie el multe tare pentru un caine... ce nu stie inca e ca ne gandim sa-i luam si o partenera, border-collie, bineinteles!

 


din VIATA:

Ochiu' pe pasare
Gusti - cocosul ce nu merge gatit
Codros prin gradina
...despre musafirul nepoftit, dar dorit
Tric - caine Brankundit imaginea 2
Tric - caine Brankundit imaginea 3
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza