Ochiu' pe pasare

Ochiu' pe pasare

" ... prin gradina Brankundita, viata buna ai sa gasesti, vino sa le-ncerci pe toate si pe toate sa le vezi"... mno, asta-i o glumita de a mea pusa-n versuri crete si cu o linie melodica neaosa, da' sa stii ca nu-i nicio gluma cand vine vorba de populatia din gradina care e pe zi ce trece mai bogata-n suflete (in)cantatoare.

Asadar, pe langa ai nostri blanosi cu carnet parafat, si al nostru inaripat, gradina beneficiaza de o familie de arici, un licurici, cateva soparlici, iarna suntem vizitati de capre si cerbi, uneori si cumatra vulpe ne trece pragul (ce-i drept mai rar de cand latratorul e in exercitiul functiunii, dar ea a fost responsabila decimarii neamului galinaceu de la un efectiv de 40 la 1 - cel din urma ramas Gusti- cocosul familiei) de cartite si alti catei de pamant nu mai vorbesc, si nu-i numar, caci de-al lor neam se ocupa Siri,  vanatoreasa curtii si nu ma bag...

Dar sa ma intorc la recensamantul cu pricina, daca iesi asa in creierii diminetii - poti sa nu iesi neaparat afara, dar macar din starea alfa - auzi lesne tot felul de ciripituri si triluri minunat de inaltatoare pentru spirit asa pe stomacul gol, cat sa-ti faci planul unei zile bune.

Macaleandru, maracinar, mierla, sturz cantatator, lastun, privighetori, pitigoi, randunici, ciocanitori de gradina, o familie de gugustiuci... cam asta am recunoscut pana-n prezent. Inca lucram la identificarea restului de populatie pasareasca si consolidarea infratirii - sturzul cantator, de exemplu, vine pana aproape de casa, nefiind deranjat de prezenta noastra.
De curand o familie de macaleandru a cladit cuib sub grinda casei. E uimitor sa vezi inteligenta naturii cum se manifesta in trupurile aste mici de o  vivacitate efervescenta, cum isi aduna vreascuri mici, cum si le impletesc cu dibacie. Cum au ele grija unele de altele si impreuna de cuib. Bine, si noi avem grija de cuib, de cand al meu om a gasit vanatoreasa sus pe grinda... a certat-o zdravan, da' nu stiu daca de ajuns si de atunci ochii pe pasare cum auzim ciripituri agitate. 

Pe final las poze, audio si inca  doua vorbe: ...draga TU, de cauti zbor inalt, vezi de pasare!

 


din VIATA:

Tric - caine Brankundit
Gusti - cocosul ce nu merge gatit
Codros prin gradina
...despre musafirul nepoftit, dar dorit
Ochiu' pe pasare imaginea 2
Ochiu' pe pasare imaginea 3
Ochiu' pe pasare imaginea 4
Ochiu' pe pasare imaginea 5
Ochiu' pe pasare imaginea 6
Ochiu' pe pasare imaginea 7
Ochiu' pe pasare imaginea 8
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza