Leacuri din galbenele

Leacuri din galbenele
 
Am pus cateva galbenele anul trecut prin gradina sa-mi pazeasca straturile, iar doua fire de seminte le-am aruncat printre alte flori mai pe langa casa...atat le-a trebuit ca de atunci sporesc de nu se mai opresc. Bucurie mare la cules de galbenele-n soare; am uscat cateva maini pentru ceai, mi-am pus in gand sa fac si niste crema, da' mai iute am pus de un ulei.
 
 E o avere floricica asta, interior/exterior tamaduieste tot:
 
...
 
arsuri: bai sau comprese cu infuzie din 15-20 g de planta la un litru de apa; tinctura din 20 g flori macerate 8 zile in 100 ml alcool se fac comprese cu 10 g tinctura la 100 ml apa fiarta si racita.
 
degeraturi: bai sau cataplasme cu infuzie preparata din 15-20g de flori la un litru de apa; compresa cu 10 ml tinctura la 100 ml apa fiarta si racita (tinctura se prepara prin macerare, timp de 8 zile, a 20 g de planta in 100 ml alcool de 70°.
 
diskinezie biliara:infuzie din 2 lingurite de flori la o cana de apa, se bea  de preferinta pe stomacul gol.
 
dismenoree: (tratamentul se face cu 7-8 zile inainte de inceperea menstruatiei, recomandat mai ales persoanelor anemice) infuzie din 2 lingurite de flori la o cana de apa, se bea in cursul unei zile; 
 
gastrite hiperacide: proprietati cicatrizante si calmante galbenelele fiind utile inclusiv in ulcer duodenal; infuzie din 2 lingurite de flori la o cana de apa, se bea in cursul unei zile, de preferinta pe stomacul gol.
 
eczeme: bai locale sau comprese cu infuzie preparata din 20-30 g flori la un litru de apa.
 
...in cosmetica fetei are diferite moduri de utilizare: lotiuni cu infuzii sau decocturi, comprese cu infuzii sau decocturi ce se tin pe fata 10-15 minute; bai cu aburi, masti care mai contin pe langa planta si un suport care poate fi amidonul, mierea, uleiul, etc
 
Pentru acnee sunt recomandate bai cu infuzie preparata din 15-30 g la un litru de apa, cataplasme cu infuzie in aceeasi concentratie; tinctura din 20 g plante macerate 8 zile in
100 ml alcool; se aplica comprese cu 10 ml de tinctura la 100 ml apa fiarta si racita.
 
 Galbenelele activeaza circulatia periferica; lotionari sau infuzie preparata din 4 linguri de flori la o cana de apa.
 
Bune sunt si pentru igiena oculara - nu zic eu,  ci o spune tare bine structurat dr.Ovidiu Bojor renumit farmacist si fondator al fitoterapiei moderne, pe care am avut bucuria imensa de a-l cunoaste prin iarna lui 2009 si ...dar asta e alta poveste.
 
..mai bine ma intorc la uleiul de galbenele proaspete, las reteta mai jos.
 
Intr-un borcan pui flori proaspete de galbenele, le acoperi cu ulei de floarea soarelui; 
apoi le lasi 2 saptamani la soare si agiti borcanul zilnic. Dupa, strecori lichidul si adaugi
3-4 picaturi de ulei de rozmarin.Uleiul se poate folosi la prepararea cremelor, a mastilor
sau se poate aplica direct pe obraz  seara si dimineata cu o discheta de bumbac,
apoi se clateste cu apa calduta; recomandat mai ales pentru tenul uscat si sensibil. 

din GRADINA:

Apa de trandafir
Leacuri din galbenele imaginea 2
Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza