Bautura alcoolica din visine

Bautura alcoolica din visine

 

Crangul nostru de visini a fost darnic anul acesta. Am pus la congelat, am facut dulceata, compot, sirop; am impartit in stanga si-n dreapta si tot ne-au mai ramas visine, asa ca am pus cateva deoparte si pentru o licoare alcoolica, cat sa multumim papilele in toate felurile. 

Bautura asta-i tare buna si destul de simplu de facut, daca te-ai inarmat cu nitica rabdare. 

Ai nevoie de 1 kilogram de visine, 2 kilograme de zahar, 2 limete, o pastaie de vanilie (sau 1 zahar vanilat), 4 litri de apa.

Pentru inceput, visinile se spala si se pun intr-un borcan, peste se adauga: zaharul, 1 limeta - taiata cuburi cu tot cu coaja, vanilia (daca e pastaie o scoti a doua zi) si 2 litri de apa fiarta si racita. Continutul se amesteca zilnic, timp de 4 saptamani; da, 4 saptamani, ti-am zis de la inceput sa te inarmezi cu rabdare... si stai, ca esti abia la jumatatea drumului!

Dupa acest rastimp, se strecoara si se depoziteaza intr-un vas de sticla, inchis bine. Peste visinile ramase, se adauga alti 2 litri de apa fiarta si racita, o doua limeta, taiata cu tot cu coaja si inca 1 kilogram de zahar. La fel, amesteci zilnic, dar de data aceasta doar 3 saptamani.

Daca ai ametit si tu si visinile de atat amestecat, esti pe drumul cel bun, caci mai ai doar de strecurat lichidul nou obtinut si apoi il pui peste primul; si dupa ce l-ai pus in sticle bine inchise, poti spune ca ai obtinut un bun vermut de casa. 

Se bea simplu sau cu gheata. 


Licori si scofeturi:

Dulceata de toporasi
Dulceata de salcam la pirostrii
Sirop de soc la rece pentru iarna
Sirop de mac
Leac de brad
Sirop de coacaze rosii
Dulceata de ceapa
Amestec de legume uscate
Dulceata de arde(i)
Apa de trandafir




Adauga comentariu


 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile.
Posteaza